Merhaba sevgili okurlarım bugün sizlere hazırlanışı kolay yemesi zevkli ve bir çok yemeğinize yakışacak bir tarif vereceğim..
Dolabınız da muhafaza edebilirsiniz.. Beklenmedik anda misafirleriniz geldiğin de kurtarıcınız olabilir.. :)
Lahanamızı alıyoruz 2 parça yapıyoruz daha sonra parçanın birini alıp tekrar ikiye bölüyoruz.. Bu parçanın birini alıp ince dilimler halinde kesiyoruz ve de tuzlayıp harmanlıyoruz...
Daha sonra sudan geçiriyoruz..
Suyunu süzdükten sonra ( iyice ) derin bir kaba alıyoruz ( yoğurt kovası olabilir ) yarısını geçecek şekilde sirke koyuyoruz , ağzını sıkıca kapattıktan sonra iyice çalkalıyoruz..
Yarım saat beklektikten sonra servise hazır...
Makarna, pilav, kısır ve birçok tatlarla güzel sunum ...
Afiyet olsun ... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder